SVEČANO OBILJEŽEN 121-I ROĐENDAN ŠKOLE

DAN SKOLE

 

DAN SKOLE

Mjesec april je posebno svečan u našoj školi jer u ovom mjesecu naša škola slavi svoj rođendan. Brojne su aktivnosti obilježile ovaj mjesec, a svakako najvažniji je izlazak 13-og po redu  učeničkog lista Školarac, u veselom, lijepom ruhu kao i svih prethodnih godina do sada.

U povodu Dana škole održane su tri priredbe za učenike, roditelje i goste u centralnoj i obje područne škole a svečana priredba za uposlenike ,  goste, Vijeće roditelja i Vijeće učenika održana je u četvrtak 21.04.

Prisutnima su se obratili direktor škole: g-din  Elvedin Ahmić, bivši direktor škole  g-din Ismet Avdić, a ispred Općine Tešanj  g-đa Azra Muslija čestitajući učenicima i uposlenicima Dan škole i poželivši puno uspjeha u daljem radu.

Ovo je bila prilika da se simboličnim nagradama i priznanjima istaknu i jubilarni radnici naše škole  kojih je ove godine bilo pet:

  • Učiteljica Enisa Sinanović- 30. godina rada u nastavi,
  • Fahra Crnkić, Nisveta Mudrov i Zuhra Solo- 20 godina rada u nastavi i
  • Nemina Merdić za 10 godina rada u nastavnom procesu.

 

Čestitke našim dragim i vrijednim kolegicama sa željom da nanižu još puno lijepih godina u zdravlju i sreći sa svojim učenicima, sa nama kolegama i kolegicama.   

Kulturno- umjetnički program je i ove godine pokazao talenat naših učenika i nastavnika koji su se potrudili da i ove godine program bude raznolik, smiješan, tužan, sa porukom,sa poukom…

Tačkom „ Moja i tvoja Bosna „ , dramsko- recitatorska sekcija škole koju je priremala nastavnica Mirzela Kopić su predstavile našu školu i na zajedničkom Danu svih osnovnih škola općine Tešanj koji se odršao u petak 22. 04.  u sali Doma kulture u Tešnju.

I šta reći, na kraju.

Iako je bila kiša i hladnije vrijeme, koliko smo bili sretni i svečani, ponosni i radosni što slavimo ovaj i naš rođendan više će reći  naše slike u prilogu.

Sretan Dan škole,

 i sretan i uspješan završetak ove školeke godine sa što boljim uspjehom ,

želimo svim našim učenicima, roditeljima i nastavnicima!!!

 

 

Pedagog škole : Aida Brkić