MIROVNA SEDMICA U NAŠOJ ŠKOLI

mirovna3

MIROVNA SEDMICA U NAŠOJ ŠKOLI

Kao i prethodnih školskih godina, veselo sa puno smijeha, pjasama, i radosti obilježena je još jedna mirovna sedmica u našoj školi. Pored aktivnosti koje su se realizovale od ponedjeljka  i programa Radio Školarca, učenici predmetne nastave mogli su da pogledaju aktivnosti učenika prve pomoći , koji su na poligonu škole, pred brojnim učenicima predstavili različite situacije iz svakodnevnice kada sa osnovama znanja iz prve pomoći možemo da spasimo život drugima.  Pa ipak najveća radost učenicima su izazvala radionice koje su se realizovale  u centralnoj i obje područne škole u petak 26.05.  a koje su pripremale nastavnice i nastavnici razredne nastave.

Pjevalo se, crtalo, pisalo, glumilo, trčalo u vrećama, igrao nogomet a veseli smijeh učenika se čuo iz školskih dvorišta sve tri škole. Poslužilo je i vrijeme , tako da se većina planiranih aktivnosti  mogla odvijati u školskim parkovima.

Pa ipak , kroz sve se protkivala poruka mira, prijateljstva, tolerancije i podsjećanje da treba da budemo sretni što je u našoj Bosni i Hercegovini mir i što možemo da odrastamo i radimo u miru.

Tu poruku mira učenici dramsko-recuitatorske sekcije su predstavili kroz svoj perfomans „ Moja i tvoja Bosna“ koji je bio zapažen i na svečanom Danu svih osnovnih škola u Tešnju.

Sretni smo što smo upisali još jedan pregršt lijepih školskih uspomena i radujemo se mirovnoj sedmici i naredne školske godine!!!

 

Miljanovci, 29.05.2017.                                          Pedagoška služba

mirovna5 mirovna4 mirovna3 mirovna2 mirovna 1